Σχετικά με εμάς

Η ιστορία μας

Η Saponaria pure & handmade ιδρύθηκε το 2013 από τη Συντιχάκη Χρυσή. Είναι μια νέα δυναμική επιχείρηση, όπου η ιστορία της ξεκινά 11 χρόνια πριν, όταν η ιδιοκτήτρια έφτιαξε τα πρώτα της σαπούνια για δική της χρήση. Το πάθος της για τα φυσικά προϊόντα και η πεποίθησή της για την αποτελεσματικότητά τους, έγιναν ο δρόμος για τη δημιουργία του εργαστηρίου μας στο οποίο παράγονται αγνά, φυσικά και χειροποίητα, σαπούνια και καλλυντικά. Η πολύχρονη εμπειρία μας, η συνεχής επιμόρφωσή μας, η τεχνογνωσία μας και η συνεργασία μας με χημικό, κοσμετολόγο και αρωματοθεραπευτή διασφαλίζουν αποτελεσματικά και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα προσωπικής φροντίδας.

Εφαρμόζουμε κανόνες Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (GMP) σύμφωνα με το ISO 22716 . Το τμήμα ποιοτικού ελέγχου αναλύει κάθε παραγόμενη παρτίδα και είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ασφαλή προϊόντα που πληρούν τα προκαθορισμένα κριτήρια.

Το εργαστήριό μας είναι χαμηλής όχλησης , ενώ παράλληλα πληροί όλες τις προϋποθέσεις που θέτει, ο κανονισμός περί καλλυντικών 1223/2009 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και η Ελληνική νομοθεσία έχοντας λάβει άδεια δυνατότητας παραγωγής και συσκευασίας από τον ΕΟΦ με αριθμό 75383/13.08.14.

Παντρέψαμε το χειροποίητο με το σύγχρονο και αποδείξαμε ότι τα χειροποίητα και φυσικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας, μπορούν και πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένα με τη νομοθεσία, πάνω από όλα για την ασφάλεια του καταναλωτή.


Η φιλοσοφία μας

Σεβόμαστε τη φύση, γιατί μας φροντίζει δίνοντάς μας απλόχερα τα πολυτιμότερα αγαθά της. Χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερες, αλλά ποιοτικότερες συσκευασίες οι οποίες είναι ανακυκλώσιμες και επαναχρησιμοποιούμενες. Επιπλέον τα λιγοστά και ακίνδυνα απόβλητα που παράγονται από τη διαδικασία της παραγωγής επεξεργάζονται με τη διαδικασία της κομποστοποίησης και γίνονται λίπασμα για τα φυτά μας.

Προστατεύουμε τα ζώα, γιατί αγαπάμε καθετί ζωντανό και σεβόμαστε τον εαυτό μας. Επιλέγουμε για τα προϊόντα μας μόνο φυσικές πρώτες ύλες που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα.

Αγαπάμε το συνάνθρωπό μας, αγάπη, αγάπη, … πολλή αγάπη σε όλους!!


Οι αξίες μας

• Σεβασμός:

Σεβόμαστε τη φύση, τα ζώα και το συνάνθρωπό μας.

• Συνέπεια:

Πράττουμε αυτό που λέμε με σταθερότητα και χωρίς αντιφάσεις.

• Επαγγελματισμός:

Τηρούμε τις συμφωνίες μας και αφουγκραζόμαστε τις επιθυμίες των πελατών μας.

• Εκπαίδευση:

Η συνεχής εκπαίδευση και η γνώση είναι το κλειδί για την εξέλιξη μας.

• Υπεροχή:

Επιδιώκουμε με πάθος να ξεχωρίζουμε σε ότι κάνουμε.


Οι συσκευασίες μας

Χρησιμοποιούμε μόνο τις απολύτως απαραίτητες συσκευασίες που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια του προϊόντος , ενώ παράλληλα είναι επαναχρησιμοποιούμενες και ανακυκλώσιμες , για να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον.

Οι ετικέτες είναι από οικολογικό χαρτί κραφτ και αναγράφουν λεπτομερώς όλα αυτά που απαιτεί η νομοθεσία για την ενημέρωση και ασφάλεια του καταναλωτή.

Τα σαπούνια τοποθετούνται σε 100% βαμβακερά χειροποίητα πουγκιά, ενώ τα καλλυντικά συσκευάζονται σε miron violet glass, το μόνο γυαλί που προστατεύει από το ηλιακό φώς και διατηρεί την ενέργεια των συστατικών. Πειράματα και μελέτες που πραγματοποίησε η προμηθεύτρια εταιρεία των συγκεκριμένων γυάλινων φιαλιδίων και βάζων, αποδεικνύουν ότι ένα προϊόν μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο ακόμη και επτά μήνες μετά την αποθήκευσή του.

saponariashop1


Τα προϊόντα μας

Πολυτελή σαπούνια

Τα σαπούνια Saponaria παρασκευάζονται με την ψυχρή μέθοδο ώστε τα συστατικά να διατηρούν τις μοναδικές τους ιδιότητες, χρωματίζονται με βότανα και μπαχαρικά, αρωματίζονται μόνο με αγνά αιθέρια έλαια και φυσικά δεν περιέχουν συντηρητικά. Είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα γιατί περιέχουν εκτός από το πολύτιμο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και άλλα εκλεκτά έλαια όπως το βούτυρο κακάο και το καριτέ σε μεγάλο ποσοστό. Καθαρίζουν υπέροχα, ξεβγάζονται τέλεια, ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και σέβονται την επιδερμίδα, χωρίς να αφήνουν αίσθημα ξηρότητας. Η υπερλίπανση* και η γλυκερίνη που παράγεται από τη διαδικασία της σαπωνοποίησης και πάνω από όλα η σωστή σύνθεση και επιλογή ποιοτικών πρώτων υλών, κάνουν τα σαπούνια μας μοναδικά.

*μέρος των ελαίων δεν το σαπωνοποιούμε , αλλά το αφήνουμε να παραμείνει στο τελικό προϊόν για να περιποιηθεί και να ενυδατώσει την επιδερμίδα σας.

Θεραπευτικά καλλυντικά

Τα καλλυντικά Saponaria είναι απαράμιλλης ποιότητας. Η ειδικά μελετημένη σύνθεσή τους περιέχει, εκλεκτά και πολύτιμα έλαια όπως το ελαιόλαδο, το νυχτολούλουδο, το αργανέλαιο και το βούτυρο κακάο, αιθέρια έλαια και βιταμίνες, που δρουν συνεργιστικά και τα καθιστούν απαραίτητα για την καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας. Έχουν αντιγηραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, και χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα σας.