Συχνές Ερωτήσεις

Σαπούνια


Τι είναι και πως φτιάχνονται τα χειροποίητα φυσικά σαπούνια;

Οι βασικές πρώτες ύλες από τις οποίες φτιάχνεται το σαπούνι, είναι, η αλισίβα και τα έλαια. Όταν αυτά τα δύο αναμειχθούν, λαμβάνει χώρα μια αντίδραση η οποία είναι γνωστή ως σαπωνοποίηση. Κατά τη σαπωνοποίηση, εκτός από το σαπούνι, παράγεται και γλυκερίνη, η οποία είναι πολύτιμη για τη φροντίδα και ενυδάτωση της επιδερμίδας.


Γίνεται να φτιάξουμε φυσικό σαπούνι χωρίς αλισίβα;

Όχι!! Χωρίς αλισίβα δεν γίνεται η αντίδραση της σαπωνοποίησης και δεν μπορούμε να φτιάξουμε σαπούνι. Όταν όμως η διαδικασία της σαπωνοποίησης λάβει τέλος, και εφόσον ο σαπωνοποιός έχει κάνει σωστά τη δουλειά του, το σαπούνι δεν περιέχει ίχνος αλισίβας. Πολλοί, για λόγους μάρκετινγκ, αλλά και για να είναι αρεστοί στους πελάτες τους, συχνά αναφέρουν ότι το σαπούνι τους δεν περιέχει αλισίβα, με σκοπό να τους παραπλανήσουν και να νομίζουν ότι για την παρασκευή του, δεν χρησιμοποίησαν αλισίβα. Προσοχή λοιπόν στους επιτήδειους..


Πως είστε σίγουροι ότι τα σαπούνια
Saponaria, δεν περιέχουν ίχνος αλισίβας μετά τη σαπωνοποίηση.

Στο εργαστήριό μας έχουμε θέσει πολύ αυστηρές προδιαγραφές για τα παραγόμενα προϊόντα μας και δεν αρκούμαστε στο να στείλουμε δειγματοληπτικά μερικά από αυτά για ανάλυση. Στο εργαστήριο μας λειτουργεί τμήμα ποιοτικού ελέγχου, το οποίο διενεργεί αναλύσεις σε κάθε παραγόμενη παρτίδα και έτσι είμαστε σίγουροι ότι σας προσφέρουμε τα ποιοτικότερα προϊόντα που πληρούν τα προκαθορισμένα κριτήρια.


Τι είναι η υπερλίπανση που συχνά αναφέρετε;

Κατά τη σαπωνοποίηση χρησιμοποιούμε λιγότερη ποσότητα αλισίβας από αυτή που απαιτείται, και έτσι με αυτόν τον τρόπο, μέρος από τα έλαια μας δεν σαπωνοποιείται, αλλά παραμένει στο σαπούνι για να περιποιηθεί την επιδερμίδα σας.

Έχω ευαίσθητο δέρμα, μπορώ να χρησιμοποιήσω τα σαπούνια σας;

Οπωσδήποτε!! Τα πλέον ενδεδειγμένα προϊόντα καθαρισμού για εσάς, είναι τα φυσικά σαπούνια. Τα σαπούνια μας είναι 100% φυσικά, έχουμε χρησιμοποιήσει άριστης ποιότητας έλαια και είναι πολύ ήπια με την επιδερμίδα σας. Δεν έχουν καμία σχέση με τα συνθετικά σαπούνια και τα αφρόλουτρα, που περιέχουν χημικές ουσίες που συχνά προκαλούν ευαισθησίες και δερματικές παθήσεις. Σας προτείνουμε τα σαπούνια Olive και Baby, τα οποία είναι κατάλληλα ακόμη και για βρέφη ή άτομα με έκζεμα και ψωρίαση. Παρασκευάζουμε 13 διαφορετικούς τύπους σαπουνιών, πειραματιστείτε και ανακαλύψτε τι ταιριάζει καλύτερα στην επιδερμίδα σας.


Πόσο καιρό διατηρούνται τα σαπούνια σας;

Τα σαπούνια διατηρούνται αρκετά χρόνια. Εμείς σας προτείνουμε όμως, να τα χρησιμοποιήσετε μέσα σε 6 με 9 μήνες μετά το άνοιγμα, για να λάβετε στο μέγιστο τα οφέλη των ελαίων, των αιθέριων ελαίων, των βοτάνων και των εκχυλισμάτων που περιέχουν.


Πόσο καιρό κρατάει μια μπάρα σαπουνιού;

Εξαρτάται από το πόσα άτομα το χρησιμοποιούν, αλλά και από το πόσο το προσέχετε. Για να διαρκέσει περισσότερο καιρό και για να σας χαρίζει τον πλούσιο και κρεμώδη αφρό του ως το τέλος, φροντίστε να το κρατάτε στεγνό ενδιάμεσα στις χρήσεις. Μετά το μπάνιο σας, φυλάξτε το μακριά από το νερό, σε μια θήκη με καλή αποστράγγιση, που αερίζεται. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήτε ένα βαμβακερό σφουγγάρι ή μια λούφα, αντί να τρίβετε το σαπούνι απευθείας πάνω στο δέρμα σας.


Φυσικά χειροποίητα σαπούνια εναντίον συνθετικών σαπουνιών και αφρόλουτρων.

Χειροποίητα φυσικά σαπούνια Saponaria Συνθετικά, βιομηχανοποιημένα σαπούνια & αφρόλουτρα

Δεν περιέχουν χημικά

Περιέχουν κατά κύριο λόγω χημικά

Είναι φιλικά με το δέρμα μας, δεν προκαλούν ξηροδερμία.

Ξηραίνουν ή δημιουργούν δερματικές παθήσεις

Περιέχουν περίπου 15% φυσική γλυκερίνη, η οποία παράγεται κατά τη σαπωνοποίηση. (Η γλυκερίνη είναι ενυδατική, δεν προστίθεται αλλά δημιουργείται κατά τη σαπωνοποίηση, και εννοείται πως δεν την αφαιρούμε αλλά την αφήνουμε να περιποιηθεί την επιδερμίδα σας.)

Από τα σαπούνια αφαιρείται για να την εκμεταλλευτούν οικονομικά, ενώ στα αφρόλουτρα, αν περιέχουν, προστίθεται και βρίσκεται σε μικρό ποσοστό.

Περιέχουν φυσικά έλαια, εκχυλίσματα βοτάνων , αγνά και θεραπευτικά αιθέρια έλαια, και άλλες πολύτιμες φυσικές πρώτε ύλες, οι οποίες γίνονται πραγματική τροφή για το δέρμα μας.

Οι ωφέλιμες για το δέρμα μας πρώτες ύλες, εφόσον περιέχονται, ανευρίσκονται σε πολύ μικρό ποσοστό.

Καθαρίζουν τέλεια και ξεβγάζονται εντελώς.

Καθαρίζουν αρκετά καλά αλλά δεν ξεβγάζονται εντελώς.

Είναι 100% βιοδιασπώμενα

Δεν είναι βιοδιασπώμενα